Klussen in de keuken

Mijn ouders zijn al enige tijd bezig met het uitzoeken van een nieuwe keuken. Na lang wikken en wegen zijn ze er eindelijk uit wat voor kleuren en materialen het gaan worden, en welke apparatuur er allemaal in moest komen. Hoe vaak ik wel niet verschillende designs voorbij heb zien komen kan ik al niet meer tellen, maar het belangrijkste is dat er nu eindelijk een keuze is genomen.

Om het er allemaal netjes uit te laten zien en om een plek te hebben om een aantal spotjes op te hangen moest er een houten raamwerk komen. Ook de buis van de afzuiging moet hierin netjes weggewerkt worden en het hoogteverschil tussen de twee plafonds kan zo aardig gelijk getrokken worden.

Dus: werk aan de winkel!

Pa had al een ontwerp gemaakt en de nodige materialen gekocht. Hij kan een hoop zelf, maar wat helpende handjes kan geen kwaad. En aangezien ik het zelf ook best leuk vind om er aan mee te helpen is dat mooi meegenomen. Mijn weekend heb ik mezelf dus vermaakt met balken op de juiste lengte zagen, gaten boren, de boel zo vasthouden dat het waterpas vastgezet kon worden, en nog meer van dat soort dingen. Samen klussen dus.

Veel tijd is er gaan zitten in precies werken. Dus op de millimeter nauwkeurig zagen wanneer nodig, twee keer meten, controleren of het allemaal waterpas is tijdens montage en na vastzetten, uitsparingen maken voor spots en afzuiging.

Na een weekend klussen is het dan eindelijk klaar om te bekleden met gipsplaten:

Update: Hier stond ooit een mooie 360 graden Photosphere, maar helaas heeft Google de functionaliteit om deze buiten Google+ te tonen sinds 6 december 2013 uitgeschakeld. Helaas! :-(

Normale foto’s:

Inmiddels zitten de meeste van de gipsplaten er al tegenaan. Pa had nog een kleine set back gisteravond: de uitsparing voor 1 spot zat net niet helemaal lekker. Helaas was er precies genoeg gipsplaat, dus voor dat kleine paneel moest een nieuwe plaat gehaald worden en die opnieuw op maat snijden. Maar het is goed gekomen.

Binnenkort kan er geschilderd worden en wie weet post ik nog wel een follow-up. :-)

blogroll

social